"All change is hard at first, messy in the middle and gorgeous in the end"
- Robin Sharma -
 

Keynote

Ik inspireer je om vaker uit je comfortzone te stappen en nog belangrijker om daar ook van te genieten. Daarbij laat ik zien welke fouten je juist zou moeten maken om te kunnen groeien.


Vraagje; ben je vandaag al uit je comfortzone gestapt of heb je vandaag al een fout gemaakt, en zo ja heb je daar nog over nagedacht, heb je lessen eruit gehaald wat je de volgende keer anders zou willen doen en heb je iemand verteld over je gemaakte fout zodat diegene die fout niet ook zal maken?


Eigenlijk zonde om dat niet te doen, want zo laten we wel echt veel verborgen potentieel liggen en hoe vervelend is het wel niet als dezelfde fout nog een keer wordt gemaakt? Niemand wordt daar gelukkig van en het kost de organisatie tijd en middelen. Want hoe goed voelt het wel niet wanneer je iets nieuws hebt geprobeerd ook al ging het niet super of vlekkeloos; who cares. Dat gevoel is toch heerlijk en waarom zorg je er niet voor dat je vaker dat gevoel krijgt. Tja, daar moet je dan wel voor uit je comfortzone komen en daar moet ook ruimte voor zijn binnen je organisatie. De stap die genomen moet worden is om te bewegen naar Just Growth. Het mooie van een Just Growth is dat in ieder verhaal een les zit waardoor jij, maar ook de ander, kan groeien. Een vereiste is wel dat je open moet staan voor verandering en groei en dat je omgeving je de veiligheid moet bieden voor deze groei door onbevooroordeeld te reageren.


Maar waarom is het eigenlijk zo vervelend om een fout te maken en dat dan ook nog hardop te moeten zeggen? En daarnaast wat gebeurd er nu eigenlijk in ons brein wanneer je uit je comfortzone komt en waarom gaat groei hand in hand samen met het opstarten van iets nieuws en het mogelijk dan ook maken van een fout? En waarom proberen we niet vaker eens iets uit  buiten onze comfortzone, misschien omdat we bang zijn om een fout te maken? En hoe is het gesteld met de psychologische veiligheid van de organisatie, heerst er wel het gevoel dat er ruimte is om fouten te mogen maken of wordt je daar voor afgestraft?


Tijdens deze sessie ga ik je meenemen in ons brein en zal ik je aan de hand van verschillende tips en inzichten inspireren om vaker uit je comfortzone te komen en nog belangrijker om daar ook van te genieten. Juist wanneer je een fout maakt, want alleen dan weet je zeker dat je weer een stukje gegroeid bent. Ik inspireer je om vaker uit je comfortzone te stappen en nog belangrijker om daar ook van te genieten. Daarbij laat ik zien welke fouten je juist zou moeten maken om te kunnen groeien.


Meer weten? 


Neem dan hier contact op of stuur een mailtje naar info@justgrowthdevelopment.nl