"All change is hard at first, messy in the middle and gorgeous in the end"
- Robin Sharma -
 

Workshop 


         Cause (Aanleiding)           

         Route (Strategie)              

         Operation (Doen)                  

         Wonder (Open reflectie)      

         New growth (Nieuwe groei)

Aan de hand van het CROWN model leg ik uit hoe je Just Growth effectief kan implementeren zodat je het “messy in the middle” deel kan ontgroeien.


Wie kent hem niet, de eendaagse verplichte feedbacktraining, waar we één of twee technieken hebben geleerd en daarna gelijk moeten toepassen. Er zijn legio bedrijven die hun werknemers naar een ééndaagse feedback training sturen. En dan ook uiteraard verwachten dat het geven van feedback onderdeel is geworden van de bedrijfscultuur. Iedereen mag, of beter gezegd moet, elkaar feedback kunnen geven en ook iedereen moet op een juiste manier daar weer op reageren. Precies zoals we het tijdens die ééndaagse training geleerd hebben. Maar stel je nou voor dat jouw collega nu net niet een groeimindset heeft en dus eigenlijk helemaal niet zit te wachten op jouw feedback.


Dit is hoe het in veel organisaties gaat, blijven hangen waardoor het ‘messy in the middle’ blijft. We willen wel, maar onze mindsets en organisatie-inrichting is er nog niet klaar voor. De stap die genomen moet worden is om te bewegen naar Just Growth.

Aan de ene kant het open zijn over gemaakte fouten, verantwoording te nemen door transparant te zijn en dat er een cultuur binnen je werkomgeving is dat je dit kan delen zonder dat er negatieve gevolgen aan hangen (psychologische veiligheid). En aan de andere kant is het open staan voor groei door het krijgen van feedback op de gemaakte stappen, en de wil om te leren en daardoor te groeien. Naast dat het de deur opent naar creativiteit en ‘out of the box’ denken, bevorderd het ook het zelfsturend vermogen van werknemers en daardoor het verantwoordelijkheidsgevoel. Dit wordt versterkt door het gevoel van waarde te zijn. “Jij bent belangrijk voor het bedrijf, je bent niet de zoveelste schakel maar jij hebt invloed op het creatieve proces, op het volgende super idee. Jij bent van waarde en nodig. Wij ontvangen graag jouw feedback, maar horen ook graag waar jij in kan groeien”. Dat is wat Just Growth een organisatie verder brengt.


Meer weten?

 

Neem dan hier contact op of stuur een mailtje naar info@justgrowthdevelopment.nl